Press/Bilder

O-rätt-vist!   Ladda hem högupplösta bilder som zip-fil
TANT MEIER, KOLTRASTEN Ladda hem högupplösta bilder som zip-fil KATTMÖSSAN Ladda hem högupplösta bilder som zip-fil

OM OSS I MEDIA

Hasse och Rune på semester
""Hasse och Rune på semester" är en berättelse om att gradvis börja tycka om någon, i det här fallet en get, man i förstone inte alls gillar. Premiärpubliken är uppsluppen och skrattar ofta och mycket."

"Frilansteatern möter förutsättningarna med en finurlig scenografi som vecklar ut sig och blir större och mer detaljrik föreställningen igenom."

"Hasse och Rune har gubbrockar, gubbkepsar, gubbtofflor och gubbskjortor. Och bockskägg. Beata Söderbergs get är skönt raggig i pälsväst, röda John Lennon-glasögon och toviga dreads. Historien berättas fram med musik, skådespeleri och en del skuggspel. Geten kommunicerar med sin cello, i första hand i duetter med Rune och hans fiol."
Ulrika Andersson, Länstidningen Östersund

hela recensionen

 

 

Jag gillar Stig
"Det gick inte att ta miste på att barnen både kände igen sig och levde med i berättelsen om Stig och hans två lekkompisar" Bengterik Gerhardsson, ÖP

"Det här är en fantastisk barnteater som uppskattas mycket av barnen... Musiken fyller också historien med känslor och innehåll." Sören Haga, Falukuriren

"Ensemblen etablerar från start en nära och respektfull kontakt med publiken som finns kvar föreställningen och eftersnacket igenom… Musik, gestik, men också den exakt hållna texten, för tankarna till svartvita stumfilmer med levande musik.
Svensk barnteater kan, enligt teaterforskaren Karin Helander, delas in i tre huvudfåror: konst, pedagogik och förströelse. "Jag gillar Stig" har lite av allt. Den är estetiskt och konstnärligt väl genomförd. Teaterns tecken samverkar till en helhet som är större än delarna. Det sitter ihop.
Samtidigt är den underhållande. Skratten är många i salongen. "
Malin Palmqvist, Länstidningen Östersund